Akkor kezdjük...

2010.08.04. 13:08 p_é

Hailz!

Feltett szándékom, hogy írjak egy bejegyzés sorozatot a héten esedékes, egyébként pedig életem első külföldi koncertjéről. Úgyhogy nézzük csak meg, hogy is volt eddig, és mi is lesz:

A május 7-8 közötti éjszaka azt hiszem örök életemre beleégett az emlékezetembe. Ekkor kapott agyvérzést nagymamám, aki egy hónap gyötrelmes küzdés után feladta a harcot, és sajnos már nincs köztünk. Ezenkívül aznap adtuk azt a "koncertet" a silenttel, ami kicsapta a biztosítékot, és arra a döntésre kényszerített, hogy szakítsak.
Hajnalban hazaérve a netet böngészve találtam rá egy apróhirdetésre, és próba-szerencse alapon virtuális tollat ragadtam, hátha... és bejött.

Érdekes, vízválasztó este volt.

Végülis úgy alakult, hogy megfelelőnek találtattam, így az első csonka próbára két héttel már a Metalfesten játszhattam.
Már az elején szó volt egy nagyobb szabású buliról; a mondandóm kb ennek az egésznek a részleteiről fog szólni.

A történet egy e-mailel kezdődött, ahol az egyébként rendkívül jófej, és nem kevésbé profi hozzáállású szervezőgárda fejezte ki azon szándékát, hogy szívesen látna minket is a rendezvényen. Persze nem volt kérdés, a válasz igen volt.
Nem sokkal később megérkezett postai úton a szerződés.

Ebben szépen pontról-pontra letisztáztunk mindent: kik a tagok, mikor lenne az esemény, hol, stb.
Megszabták, hogy melyik vonattal kell mennünk, és melyikkel kell visszaindulni. Az utazáshoz jó sok euró támogatást kaptunk utólag, nyilván ebből intéztük saját kezűleg a jegyeket. Maga az utazás vonattal történik Bukarestig. Ez egy jó 15 órás út (nagyjából 1000 km), de mindez normális három ágyas hálófülkében fog történni. Természetesen ugyanez vissza. Az állomásra érkezéstől egy külön ember (Alice) fog minket kísérni, fuvarozni, tolmácskodni, városvezetni, kicsekkolni-becsekkolni, stb.

A szállás magában a városban (Busteni) található. Egy hotel, ahol két darab két ágyas szobát kapunk (lestoppoltam a külön szobát) teljes ellátással (kaja, pia, etc).

A programunk elég sűrű lesz:

5-én 19:13-kor indulunk a Keleti pályaudvarról, másnap 11:23-ra érkezünk Bukarestbe, majd onnan még nagyjából 130 km kocsikázás maga a helyszín. Itt megtörténik a hotelben a becsekkolás, kis pihi/kaja, majd 15:00-16:00 sajtókonferencia, interjúzások, ilyesmik.

16:15-kor következik egy fél órás soundcheck. Megkaptuk előzetesen a technikai ridert, és több, mint kielégítő a park. Egy 12x10 méteres színpad, 3db 1500 wattos füstgép (metal), rengeteg fény, rengeteg drága erősítő, és maga a személyzet: 6 színpadi technikus, két fényes, és egy hangos ember szolgál ki minket.

Maga a koncert 21:30-22:15 között lesz, persze előtte mindenféle bemelegítés, festés a backstage-ben. Utána minden bizonnyal egy kisebbfajta mulatozás, a gázsi kifizetése, és hasonló őrületek; majd a jól megérdemelt alvás. Másnap csak este hétkor indul a visszafelé menő vonat, így lesz még időnk körülnézni a környéken, talán még el is tudunk csípni pár zenekart. Zárásképpen pedig 8-án reggel érünk ismét Budapestre.

Nos, nagyjából erről lenne szó. A tervem az, hogy mindenről írok (helyben, vagy gépre mentve utólag publikálva) természetesen sok-sok képpel díszítve.

\m/

A bejegyzés trackback címe:

https://ptah.blog.hu/api/trackback/id/tr122198103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása